RADIO PRNJAVOR: INTERVJU SA GLUMCIMA PREDSTAVE “TESLA”

0
209

Predstava “Tesla – prilagođavanje anđela”, u izvođenju popularnih glumaca Vladimira Posavca Tušeka i Momčila Otaševića, biće izvedena u Centru za kulturu u Prnjavoru u utorak u dva termina, u 11.30 i 13.30. Komad govori o posljednjem satu života velikog naučnika Nikole Tesle.

– Kroz ovaj pop-art triler ispričana je priča o Nikoli – čovjeku. Nikolinoj duši. O njegovom odnosu sa drugim naučnicima i odnosu prema ženama, novcu, kocki i alkoholu. O Nikoli koji se odrekao svega što je ovozemaljsko i što mu sputava dušu – stoji u najavi ove predstave.

Inervju sa glumcima Vladimirom Posavcem Tušekom i Momčilom Otaševićem možete poslušati u programu Radio Prnjavora sa početkom u 13:00 časova.

Ovaj izvanredan pozorišni komad urađen je povodom 80 godina od smrti velikog naučnika, a igra se na redovnom repertoaru beogradskih i zagrebačkih pozorišta. – Predstavu će imati priliku da vide učenici Gimnazije, srednje Muzičke i Mješovite škole, kao i jedan broj učenika iz osnovne škole. Namjera nam je da što veći broj školaraca u Prnjavoru uči o životu i radu velikog naučnika i kroz pozorišnu umjetnost – rekla je Dunja Piljagić, direktor Centra za kulturu u Prnjavoru.

PODIJELI