RADIO PRNJAVOR: Prva emisija serijala “Slušaj manjinske jezike u BiH”

0
212
PODRŽAVAJU I PROMOVIŠU RAZLIČITOSTI I RAVNOPRAVNOSTI NACIONALNIH MANJINA U BIH
U subotu, 20.03.2020. godine u 13:00 časova počinje emitovanje serijala „SLUŠAJ MANJINSKE JEZIKE“ na talasima RADIO PRNJAVORA.
Ovo će biti prva od ukupno 18 emisija koliko je planirano da se emituje u okviru ovog projekta. Repriza emisije će biti emitovana ponedjeljkom, a snimak emisije je zatim moguće pratiti i putem You Tube kanala „SLUŠAJ MANJINSKE JEZIKE“. Ovo je jedinstvena prilika da čujete program na jezicima nacionalnih manjina u našoj zemlji.
Udruženje građana italijanskog porijekla „Rino Zandonai“ iz Tuzle, u partnerstvu sa Udruženjem Poljaka „Boleslaviec“ iz Prnjavora, počeli su u decembru 2020. godine realizaciju međuentitetskog projekta pod nazivom „Slušaj manjinske jezike“. Projekat se provodi u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Vijeća Evrope „Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini“, a podršku u realizaciji projekta daju Centar za kulturu Tuzla, Centar za kulturu Prnjavor, Grad Tuzla, Opština Prnjavor i četiri udruženja nacionalnih manjina iz Tuzle i Prnjavora.
Projekat finansiraju Evropska unija i Vijeće Evrope putem granta njihovog zajedničkog projekta „Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini”, a koji je dio zajedničkog programa “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019. – 2022-”. Ukupna vrijednost projekta je 650.000 eura, od čega je Evropska unija obezbijedila 552.500 eura.
*****************************************************************
„Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022“ je zajednički program Evropske unije i Vijeća Evrope, koji provodi Vijeće Evrope.
Horizontal Facility II Council of Europe Inclusion and Anti-Discrimination
Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu
Evropska unija u Bosni i Hercegovini
Council of Europe Inclusion and Anti-Discrimination
Horizontal Facility II
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here