Radio Prnjavor u akciji pomoći porodici Pejašinović iz Gornjih Vijačana

0
1766

Troje članova porodice Pejašinović u Gornjim Vijačanima,žive već godinama u izuzetno teškim uslovima.Supružnici Nevenka i Veljko Pejašinović i njihov sin Dragan su bolesni.Veljko je već deset godina slijep i nepokretan,pa je neophodna stalna briga oko njega.

Starica Nevenka takođe je bolesna. Ekipa Radio Prnjavora posjetila je ovo domaćinstvo, donijela skromne poklone i uvjerila se da je život Pejašinovića ispod svakog minimuma.Starica Nevenka zahvalna je na posjeti,a kao najpotrebnije,ističe neophodnost da se mala,riglovana kuća bar prekrije,odnosno da se zamijene postojeće,dotrajale salonit ploče…

DSC09989

I njihov sin Dragan godinama ima zdravstvenih problema ,a zahvalan je za svaki oblik pomoći. Kako kaže, u ovakvim uslovima, bolesni, nemoćni i bez primanja, život postaje nemoguća misija.

Naime, Pejašinovići žive od socijalne pomoći,koju koristi Veljko,ali je mjesečni iznos nedovoljan za nabavku lijekova.Život se baš teško poigrava sa ukućanima koji nemaju komšija.Zabačeni su u Gornjim Vijačanima,bez struje i vode,a nema ni prilaznog puta.A samo litra gasa za petrolejku košta šest i po maraka.

Pejašinovićima je potrebna pomoć,pa i na ovaj način prenosimo njihov apel da im se riješe bar oni osnovni,stambeni problemi .

DSC09987

Od opštinskog centra Prnjavora,udaljeni su oko 25 kilometara .Valjda neće biti udaljeni od srca dobrih plemenitih ljudi,koji imaju želju i razumijevanje da pomognu. Sve ljude dobre volje, a koji su prilici da pomognu Pejašinovićima, molimo da se jave u Radio Prnjavor na broj telefona 051/660-881.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here