Radionica i panel diskusija u Prnjavoru: Antika kao temelj evropske kulture (FOTO)

0
325

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru danas je održana diskusija i druženje sa profesorima Zoranom Arsovićem i Igorom Simanovićem sa Univerziteta u Banjoj Luci. Svako sa svog stanovišta, dvojica etabliranih istraživača govorili su o značaju antičkih pisanih kulturnih spomenika za razvoj cjelokupne istorije Evrope i Zapada.

“Šta Evropa duguje Grcima?” i “Žena u antičkoj književnosti” , teme su o kojima se danas raspravljalo u Narodnoj biblioteci u Prnjavoru, na panel diskusiji pod nazivom „Antika kao temelj evropske kulture“. Profesori sa fakulteta u Banjaluci Igor Simanović i Zoran Arsović izložili su svoja viđenja o ovim temama. Sve velike teme su, poručuju zapisane i prisutne u antici, koja predstavlja spoj filozofije, književnosti i društvenih procesa.

Akcenat ovog događaja je kao i do sada, bio na upoznavanju sa materijom kroz interakciju izlagača sa publikom. Ovu radionicu i panel diskusiju, organizovali su zajedno Narodna biblioteka Prnjavor i Građanski demokratski centar „Res Publica“.

Za naredni mjesec u biblioteci u Prnjavoru planirano je nekoliko promocija knjiga i romana, izložba i promocija knjige posvećena Svetom Savi i Vuku Karadžiću, koja predstavlja nastavak saradnje sa SPKD „Prosvjeta“ iz Banjaluke i Prnjavora. Do kraja godine predviđeno je preko trideset promocija knjiga i književnih večeri.

TV K3

PODIJELI