Radnici iz Prnjavora pretukli vlasnika firme jer im je kasnila plata: Radili i pištolji

0
7363

Radnici prnjavorske firme, N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora, osumnjičeni su da su napali G. B., vlasnika firme u stečaju zbog potraživanja duga prema njihovoj firmi, a tom prilikom su mu naneli su mu teške povrede, a došlo je i do pucnjave.

G. B. je povređen i od njemu je oduzet pištolj kao i od jednog od osumnjičenih koji je tokom sukoba ispalio hitac u vazduh.

Sve se desilo juče, a pripadnici Policijske stanice Bosanska Dubica su dobili prijavu da je ispred kuće G. B. u Bosanskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora i da je jedno lice upotrebilo vatreno oružje.

– Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu nad N. R., N. R. i D. D. zbog sumnje da su počinili krivično delo iznuda u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i telesna povreda – navode iz policije.

Dodaju da je kriminalističkom obradom uvrđeno da su osumnjičeni došli do kuće oštećenog u Bosanskoj Dubici sa namerom da regulišu dugove koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi koja je vlasništvo oštećenog.

Nakon verbalne svađe, fizički su napali Dubičanina, nanevši mu telesne povrede.

– Tokom sukoba osumnjičeni N. R. iz Banja Luke upotrebio je vatreno oružje ispalivši jedan hitac u vazduh – navodi se u saopštenju.

Nakon obaveštavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor od osumnjičenog N. R. privremeno je oduzet pištolj Glock, kalibra 9 milimetara sa 13 komada pripadajućih metaka. Takođe, i od oštećenog G. B. oduzet je pištolj Bereta, kalibra 7,65 milimetara sa sedam metaka.

– U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N. R., N. R. i D. D. biti dostavljen izveštaj za počinjena krivična dela – navode iz policije, pišu Nezavisne, a prenosi Buka.

(Telegraf.rs)

PODIJELI