Radno vrijeme u dane prvomajskih praznika

0
1522

Opštinska uprava opštine Prnjavor obavještava građane da u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima, Međunarodni praznik rada (1. i 2. maj) i Dan pobjede nad fašizmom (9. maj) je republički praznik i neradni dan.

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

U cilju zadovoljena neophodnih potreba građana, a u skladu sa Odlukom o radu u dane republičkih praznika, u okviru prijavljenog radnog vremena mogu da rade: subjekti koji obavljaju djelatnost pružanja medicinskih i apotekarskih usluga (humana, stomatološka i veterinarska medicina i apotekarske službe), subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda i njihove prodaje u prodajnom prostoru koji je u sastavu proizvodnog objekta i u vlastitom prodajnom prostoru specijalizovanom za prodaju hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda, subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo motornim gorivima i mazivima (benzinske pumpe) i subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo cvijećem uz istovremeno registrovanu trgovinu na malo pogrebnom opremom.

Drugi dan praznika, u vremenu od 08,00 do 12,00 časova, pored subjekata iz prethodnog stava, mogu da rade i trgovački centri.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here