Rafteri stižu, prekosutra otvaranje EP

0
1166

U Rafting centar Kanjon pristižu posljednje reprezentacije koje će nastupiti na Evropskom prvenstvu “Banjaluka – Vrbas 2015”.

Danas do podne stigli su Rusi, Britanci, Česi, Danci, Slovenci i Turci, a od 21. do 24. maja na rijeci Vrbas takmičiće se 53 tima iz 17 zemalja.

“Pripreme teku dobro i sve je podređeno organizaciji ceremonije otvaranja, koja će biti sutra u 20 časova u RC Kanjon u Karanovcu. Moram da zahvalim svima koji su se maksimalno založili za održavanje EP, jer smo iz prošlogodišnjih poplava izašli gotovo poptuno uništeni. Hvala i volonterima koji su uradili veliki posao, pripadnicima Oružanih snaga BiH koji nam pomažu logistički, prijateljima iz Rafting kluba Eko Lim iz Priboja, kao i kompaniji M:tel na obnavljanju pokidanih optičkih veza i komunikacija uopšte. Svi su uradili veliki posao”, rekao je Aleksandar Pastir, direktor EP.

Među učesnicima su takmičarke SRK Bosna, koje će predstavljati BiH.

“Imamo tri nove članice kojima će ovo biti prvo ozbiljnije takmičenje. Ponosne smo što smo se, iako ne živimo u istim gradovima, uspjele okupiti i trenitrati kako bismo što spremnije dočekale EP. Očekivanja nisu velika, baš zbog toga što smo podmladile ekipu, ali to ne znači da nećemo iskoristiti šansu ukoliko nam se ukaže. Daćemo maksimum”, rekla je Merima Čelik, kapiten tima, u kojem su i Irma Karišik, Arnela Hodžić, Alma Durmiš, Aida Suljić i Majda Mehmedić.

Čelikova, inače, magistar sporta i fizičkog vaspitanja, trenira pet godina.

“Rafting je moja najveća strast, međutim, zbog nedovoljno iskorištenih uslova i nedostatka finansijskih sredstava, nisam u mogućnosti često da treniram. Kao kapiten nastojala sam proteklih godina držati ekipu na okupu, ali uvijek se dese neki problemi”, dodala je Čelikova. /Nezavisne novine/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here