Raspisan javni poziv za izmještanje i uništavanje otpada u Drvaru

0
245

Uprava za inspekcijske poslove Federacije BiH raspisala je Јavni poziv za izmještanje i uništavanje italijanskog otpada nelegalno deponovanog na području Drvara, čime je napravljen drugi važan korak u rješavanju ovog problema, rekla je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

– Prvi uspješan korak je da smo zaustavili dalji uvoz otpada, a drugi je to da je Federalna uprava za inspekcijske poslove raspisala Јavni poziv za realizaciju zahtjeva opštine Drvar, a to je da se otpad sa područja naše opštine izmjesti i uništi te da se prostor dezinfikuje – naglasila je Runićeva.

Ona je objasnila da je prvi korak načinjen kada je federalno Ministarstvo za zaštitu životne sredine i turizam ukinulo dozvolu za dalji uvoz, zahvaljujući angažmanu građana i lokalne vlasti.

– Naše aktivnosti i administrativna borba ovdje ne prestaju, nastavićemo aktivno pratiti postupke nadležnih kako bismo došli do cilja. Sljedeći korak očekujemo 9. novembra kada je otvaranje ponuda pristiglih na Јavni poziv za uklanjane otpada – istakla je Runićeva.

Preduzeće “Krom reciklaža” iz Drvara uvezlo je početkom jula u BiH 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM.

/Srna/

PODIJELI