Raspušten OO DNS Prnjavor zbog loših izbornih rezultata

0
916

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas u Banjaluci da su prioriteti ove političke partije ekonomska pitanja i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Ekonomska pitanja i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma moraju biti prioriteti i ostalim političkim partijama. Najveći dio Reformske agende sadrži ekonomska pitanja i iz ovog dokmenta je vidljivo šta bi trebalo da radimo”, rekao je novinarima Pavić nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.

Prema njegovom mišljenju, neophodno je u BiH rješavati pitanja važna za život građana, a ne baviti se politikanstvom.

Govoreći o koaliciji sa SNSD-om i SP-om, Pavić je ocijenio da se situacija poboljšava, s ciljem što bolje pripreme za opšte izbore 2018. godine.

“Težište aktivnosti koalicionih partnera je u rješavanju problema u privredi, javnim preduzećima, finansijskom sektoru i realizaciji zacrtanih programa. Situacija u Republici Srpskoj i BiH može biti promijenjena stvaranjem novih vrijednosti”, dodao je Pavić.

On je naveo da je na sjednici Predsjedništva DNS-a bilo riječi i o pripremi za unutarstranačke izbore.

“Konstatovali smo da pripreme za unutarstranačke izbore idu prema utvrđenom planu. U februaru će početi izbori u mjesnim organizacijama DNS-a, a 17. juna trebalo bi da imamo konstitutivnu sjednicu o izboru rukovodstva partije”, kaže Pavić.

On je napomenuo da su danas raspušteni opštinski odbori i formirana povjereništva DNS-a u Prnjavoru i Brčko distriktu, jer nisu ostvarili dobre rezultate na lokalnim izborima 2016. godine.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here