“Ratne zastave pokazuju da je najbolje da BiH ne postoji”

0
337

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za bezbjednost Darko Banjac smatra da isticanje ratnih zastava takozvane Armije BiH u Federaciji BiH pokazuje da bi najbolje bilo da BiH što prije prestane da postoji.

– Očigledno je da narodi u BiH silom žive u državnoj zajednici i možda je ovo najbolje rješenje radi mira na ovim prostorima – rekao je Banjac za Srnu.

Banjac smatra da je neprihvatljivo da oni u FBiH obilježavaju svoje, a Srbima ne dozvoljavaju ono što je utvrđeno u Dejtonskom spoprazumu, a to su 9. januar, grb i zastava sa doglavim orlom, te himna “Bože pravde”.

Prema njegovim riječima, to samo u suštini govori da se nije ostvario cilj nekoga u dijelu međunarodne zajednice ko je, možda, imao namjeru da Srbi budu protjerani iz BiH sa svojih vjekovnih ognjišta, kao što je učinjeno sa Srbima iz Hrvatske tokom akcije hrvatske vojske i policije pod nazivom “Oluja” 1995. godine.

– Agresije Srba na BiH nije bilo. Republika Srpska je stvorena i ja ih molim da nas ostave na miru i da nas puste da Srpska izađe iz BiH. Mi bismo bili jako dobre komšije, a dok god živimo u ovakvoj BiH gdje oni veličaju nešto što je nanijelo veliko zlo srpskom narodu, tu nema pomirenja – ističe Banjac.

Banjac kaže da je najbolji dokaz za to preglasavanje srpskog člana Predsjedništva BiH i način funkcionisanja BiH, a što pokazuje da je BiH prevaziđena i nefunkcionalna zemlja.

On je istakao da Srbi nisu nikakvi agresori, već da su se branili da ne bi ponovo, kao od 1941. do 1945. godine u kolonama bili vođeni na klanje, te napomenuo da su potomci onih koji su činili te zločine isto planirali i devedesetih godina prošlog vijeka.

Banjac je istakao da je sadašnjim generacijama Srba bila dovoljno jaka opomena djedova i očeva da se trgnu i da ne dozvole da idu u kolonama na klanje.

Na Igmanu su danas postrojeni nekadašnji pripadnici takozvane Armije BiH i njihovi potomci, koji su defilovali u uniformama sa ratnim oznakama i pod ratnim zastavama tokom manifestacije “Odbrana BiH-Igman 2019”.

PODIJELI