Redovno praćenje vodostaja Ukrine, Vijake, Ilove i Lišnje

0
911

Odjeljenje za boračko invalidsku i civilnu zaštitu opštine Prnjavor poziva sve subjekte na pojačanu kontrolu sprovođenja preventivnih mjera odbrane od poplava, posebno u područjima povećanog rizika, iz razloga što je usled višednevnih i obilnijih padavina kiše došlo do porasta vodostaja rijeka Ukrine, Vijake, Ilove i Lišnje.

Od 23.4.2014. godine, u 18.00 časova, započeto je redovno praćenje vodostaja navedenih rijeka i redovno informisanje Načelnika opštine Prnjavor i Republičke uprave civilne zaštite o stanju i preduzetim mjerama.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor, KP „Vodovod“, „Ribnjak“ a.d, Policijska stanica Prnjavor i povjerenici zaštite i spasavanja u mjesnim zajednicama prate stanje vodostaja na rijekama, brani „Drenova“ i objektima „Ribnjaka“ a.d. i redovno informišu Opštinsku službu civilne zaštite.

Na osnovu vremenskog biltena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Banja Luka, izgledi vremena za Republiku Srpsku u naredna tri dana su takvi da će biti smanjenje padavina u odnosu na protekle dane, te smatramo da ne bi trebalo da dođe do većeg izlijevanja vode iz korita rijeka i ugrožavanja ljudi i materijalnih dobara. / opstinaprnjavor.net /

Situacija se i dalje prati i biće preduzete sve potrebne operativne mjere predviđene Planom odbrane od poplava u opštini Prnjavor u 2014. godini.

PODIJELI