REGION-CRVENO UPOZORENJE: EKSTREMNA OPASNOST OD OBILNIH PADAVINA

0
827

Meteorolozi su za dane vikenda najavili nestabilne vremenske prilike sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na primorju i području Boke Kotorske, u širem regionu planine Orjen, biće jako nestabilno vrijeme sa obilnom kišom.

 

U ovom regionu, prema riječima meteorologa Branka Miceva iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, količina padavina će prelaziti 100 litara po metru kvadratnom, pa je za ovo područje zvanično na sajtu Hidrometeorološke službe izdat crveni meteoalarm – što znači ekstremnu opasnost od obilnih padavina.

Moguće posljedice od nevremena su bujični tokovi usljed naglog dotoka vode, a u urbanim područjima gdje je otežano odvođenje atmosferske kanalizacije u drenažnom sistemu može doći do plavljenja.

“Takođe, duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine, kao i na ranijim klizištima mogući su odroni”, upozorio je Micev.

Nakon vikenda sa obilnim padavinama, u ponedjeljak će biti uglavnom oblačno sa slabom kišom, a u utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima.

“Ponovo nestabilno vrijeme se očekuje u srijedu i četvrtak, a na primorju će ovih dana biti druga kišna serija sa obilnijim padavinama”, rekao je Micev crnogorskim medijima.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here