REKONSTRUKCIJA GRADSKOG PARKA U POMEN SRĐANA VRHOVCA /FOTO/

0
547

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš potpisao je danas ugovor sa grupom ponuđača – ”MG MIND” d.o.o. Mrkonjić Grad i ”ELEKTROOBNOVA”d.o.o. Banjaluka u predmetu izvođenja pripremnih radova na rekonstrukciji gradskog parka, kod sportske dvorane ”Sloga” u Prnjavoru. Vrijednost radova je 187.000 KM. Preduzeće ”Mladeks Pak iz Prnjavora doniraće opremu za park u vrijednosti preko 150.000 KM. Predviđeno je da se radovi završe u roku od 90 dana.

Ideju o novom parku koji će biti na ponos svih Prnjavorčana započeo je Srđan Vrhovac, vlasnik preduzeća ”Mladeks Pak” iz Prnjavora koji je prošle godine preminuo od posljedica virusa korona. Realizaciju već započete ideje nastavlja njegova kćerka, Jelena Popović, diplomirani inženjer arhikteture i idejni projektant parka.

– Čitava površina parka će se rekonstruisati i imaće tri glavne zone, sa podzonama. Dječije igralište imaće  tri podzone, za uzrast do tri godine,  od tri godine i starije i dječije igralište u pjesku. Predvišena je i zona za penzionere, zona kulturno-društvenog sadržaja /teatar na otvorenom/ i zona rekreativnog sadržaja, kaže Popovićeva.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je direktor preduzeća ”MG MIND” Srđan Čulić koji je istakao da  imaju dugogodišnju saradnju sa opštinom Prnjavor, koju smatraju svojom drugom kućom, jer ovdje imaju registrovanu radnu jedinicu i nagovjestio da će radovi uskoro započeti i biti završeni u roku od 90 dana.

Načelnik opštine Prnjavor zahvalio se preduzeću ”Mladeks Pak”, i istakao da je to firma iza koje stoje ljudi koji su mnogo doprinijeli našem gradu.

-Posebna zahvalnost ide Srđanu Vrhovcu, čija je ovo i bila ideja, i njegovoj kćerki Jeleni Popović, koja je i idejni projektant ovog projekta. Zadovoljstvo mi je što ćemo biti partneri na ovom projektu i uvjeren sam da će ovaj park biti jedno od najljepših mjesta u našem gradu, istakao je Tomaš.

Napominje da će park nositi simboliku društveno odgovorne kompanije, ali i čovjeka koji je mnogo dao za svoj grad.

Potpisivanju ugovora prethodila je prezentacija ”Idejni projekat uređenja gradskog parka Prnjavor – Park ljubav, vjera, nada” koju je prezentovala projektant Jelena Popović.

Fotogalerija

/prnjavorlive.info/

Foto: Aleksandar Bato Atić

PODIJELI