Republika Srpska – “Lutrija”: VELIKI LOTO DOBICI ISPLAĆUJU SE U BEOGRADU

0
561

 

 “Lutrija Republike Srpske” već 14 godina ima vrlo uspješnu saradnju sa “Državnom lutrijom Srbije” u priređivanju igara na sreću, a isplata svih velikih dobitaka se obavlja u Beogradu.
Povodom informacija koje su se pojavile u vezi sa isplatom i plaćanjem poreza na dobitnu kombinaciju, u “Lutriji Republike Srpske” navode da u slučaju dobitka “sedmice” koji je uplaćen na prodajnom mjestu “Lutrije” u Prnjavoru, opštinsko rukovodstvo polazi od pretpostavke da dobitnik ima prebivalište u Prnjavoru, što nije tačno.

Prebivalište se utvrđuje na osnovu ličnog dokumenta, što u ovom slučaju nije opština Prnjavor, dodaje se u saopštenju “Lutrije Republike Srpske”.

Osvrćući se na uspješnu saradnju sa “Državnom lutrijom Srbije”, u saopštenju se ističe da je promet “Lutrije Republike Srpske” u igri “Loto sedam od 39” sa opcionim igrama u navedenom periodu bio oko 105.000.000 KM, a u igri “Bingo” sa opcionom igrom oko 1.000.000 KM.

“Lutrija Republike Srpske” samostalno ni u kom slučaju ne bi dostigla ovaj promet, pa samim tim ni obaveze koje iz toga proizilaze prema Republici, gradovima i opštinama.

Na insistiranje “Državne lutrije Srbije”, a što je definisano ugovorom između lutrija, isplata svih velikih dobitaka se obavlja u Beogradu u sjedištu te lutrije.

Obrazloženje za ovakav stav je da je učešće “Lutrije Republike Srpske” oko osam odsto u ukupnom prometu navedenih igara. /kraj/mis/dad /Srna/.

PODIJELI