Republika Srpska – MUP – VIŠE POGINULIH MOTOCIKLISTA

0
1554
Foto ilustracija

 

Na putevima u Republici Srpskoj u prvih pet mjeseci ove godine poginula su četiri vozača motocikla i dvojica biciklista, dok su u istom periodu prošle godine stradala trojica motociklista i jedan biciklista, podaci su MUP-a Srpske.
U akciji pojačane kontrole vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla, koju je MUP sproveo na području svih centara javne bezbjednosti, kontrolisana su 1.042 vozača i izdato je 525 prekršajnih naloga.

U saobraćaju je zatečeno 279 vozača bez zaštitne kacige ili 26,77 odsto kontrolisanih, saopšteno je iz MUP-a.

Od 438 kontrolisanih vozača motocikla i lakog motocikla 79 ili 18,03 odsto je zatečeno da upravlja vozilom bez kategorije “A” i podkategorije “A1”.Ukupno 76 ili 17,35 odsto motocikala i lakih motocikala nije bilo registrovano.

MUP apeluje na učesnike u saobraćaju koji koriste ova vozila da vožnju prilagode stanju i uslovima puta, koriste propisanu zaštitnu opremu, poštuju saobraćajne propise te da se odgovorno ponašaju.

Na vozače ostalih kategorija motornih vozila policija apeluje da obrate posebnu pažnju na vozače dvotočkaša, koji predstavljaju izuzetno ranjivu kategoriju s obzirom da u skoro svim saobraćajnim nezgodama pretrpe posljedice po lice. SRNA

PODIJELI