Republika Srpska – Prnjavor – porodice poginulih: BORCI DALI NEMJERLJIV DOPRINOS STVARANJU SRPSKE

0
1047

Predsjednik opštinske Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor Boro Peulić rekao je da su borci dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske.
“Republika Srpska je naša svetinja čiji opstanak i postojanje niko ne smije dovoditi u pitanje”, rekao je Peulić Srni, povodom obilježavanja Dana opštinske Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor.

Peulić je rekao da je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 626 boraca iz Prnjavora, dok se 35 još vode kao nestali.

On je podsjetio da opštinska organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor, s obzirom da nema centralno spomen-obilježje, svake godine polaže vijence na spomen-kosturnici u Banjaluci 27. maja, na dan kada je bilo najveće stradanje prnjavorske brigade na Ozrenu.

Na spomen-kosturnici na Novom groblju u Banjaluci sutra će biti služen parastos, upaljene svijeće i položeno svijeće u pomen nestalim borcima i civilima sa prostora opštine Prnjavor.

PODIJELI