RESORNO MINISTARSTVO PORUČUJE “Ako bude potrebno uvešćemo policijski čas u Sarajevu”

0
288

Vršilac dužnosti minista zdravstva Kantona Sarajevo Jasna Agić kazala je na današnjoj konferenciji za će Krizni štab, ukoliko bude potrebe, uvesti restriktivnije mjere kao što je policijski čas.

Krizni štab redovno prati situaciju i zateže mjere, pratimo druge, a često idemo ispred ostalih. Ako situacija budu zahtijevala ići će se radikalnije, od zabrane okupljanje do restriktivnih mjera kretanja, rada i slično. Ako bude trebalo uvešćemo i policijski sat – kazala je Agić, prenosi Klix.

Istakla je da su tokom vikenda potpisani ugovori s tri privatne laboratorije za testiranje na virus korona i to Mikrobiološki-parazitološki laboratorij, Eurofarm Centar i laboratorij Nalaz, a da će tokom dana ugovor biti potpisan s laboratorijom Alea dr. Kandić.

Takođe, pozvane su sve druge laboratorije da se prijave. Za ove svrhe izdvojeno je dodatnih 900.000 KM.

Agić se osvrnula i na sukob između rukovodstva Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nazvavši ga neprimjerenim i neetičnim.

– Sukob mora prestati, a prestaće kada menadžment počne raditi svoj posao i u funkciju stavi sve raspoložive kapacitete. Vlada im je osigurala sve što je potrebno za rad. Zaposlili smo ljude i opremili ustanove, sve javno i transparentno. Svi moraju preuzeti odgovornost, Vlada prema svima postupa isto, bez predrasuda – kazala je Agić, istaknuvši da je data saglasnost za zapošljavanje 300 zdravstvenih radnika, te da je nabavljeno 10.000 antigenskih testova.

/Srpskainfo/

PODIJELI