Restoran koji je lansirao tiramisu stavlja katanac

0
863

Italijanski restoran Bekeri (Le Bečherie), u kojem je stvorena čuvena poslastica tiramisu, biće zatvoren zbog slabe posjećenosti.

Restoran u italijanskom gradu Trevizo, čija je vlasnica 1971. godine izmislila kremastu poslasticu tiramisu, staviće katanac na vrata krajem marta ove godine, zbog ekonomske krize i promijena u navikama ishrane kod Italijana, prenio je magazin Slejt.
Poslastica napravljena od maskarponea, kafe, slatkog vina Marsala i sunđerastog biskvita, nije uspjela da spriječi da italijanska tratoria upadne u finansijske teškoće.
Restoran je otvoren 1939. godine, a posljednju porudžbinu će primiti 30. marta kada će lokal biti i zatvoren.
Vlasnik restorana Karlo Kampeol kao razlog zatvaranja navodi nedovoljnu posjećenost, što je, kako kaže, posljedica najgore recesije u koju je Italija zapala od Drugog svjetskog rata.
“Zatvoriću restoran zauvijek 30. marta, i tada ću isplatiti troje zaposlenih u lokalu, kao i sve dobovljače. Promoran sam da to učinim, jer je broj klijenata drastično opao. Nekada su restoran posjećivali političari, biznismeni i obični ljudi a sada je uglavnom prazan “- objasnio je Kampeol.

PODIJELI