Revija „Prepoznaj ženu u meni“ privukla pažnju Banjalučana

0
1238

Modna revija “Prepoznaj ženu u meni” u organizaciji Udruženja žena s invaliditetom “Nika”, održana sinoć u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci, privukla je veliku pažnju građana.

U ovoj modnoj reviji učestvovale su žene s invaliditetom, kao i žene bez invliditeta prepoznate po svom doprinosu zajednici.

Tanja Mandić Đokić, predsjednik Udruženja žena s invaliditetom “Nika”, istakla je da cilj modne revije bio da pokažu ljepotu različitosti, da usmjere svjetlo i pažnju javnosti na žene s invaliditetom koje često u našem društvu nisu prepoznate kao žene.

zena2

“Generalno, višestruko su marginalizovana grupa u društvu. Društvo ih često posmatra samo kroz invaliditet, samo kroz pomagalo, a one kriju jako mnogo potencijala. Prepoznale smo i da nam je bitna solidarnost i htjeli smo da pokažemo da smo sve mi žene, pa smo pozvali žene iz zajednice koje su dale određeni doprinos, političarke, pjesnikinje, glumice, direktorice, da zajedno šetamo na reviji i da pokažemo da se ljepota krije u našoj različitosti”, kazala je Tanja Mandić Đokić i dodala da joj je izuzetno drago što je reviji prisustvovalo preko 200 ljudi iako su poslali samo 70 pozivnica.

zena3

Na reviji su prikazane i modne fotografije žena s invaliditetom na temu stila 20-ih godina prošlog vijeka, koje će, prema riječima organizatora, ostati kao uspomena i podsjetnik ženama s invaliditetom na to koliko su divne.

zena4

Reviju je otvorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je izrazio zadovoljstvo što Banjaluka na ovaj način obilježava 3. decembar – Međunarodni dan lica s invaliditetom./ATV/.

PODIJELI