Riješen gorući problem: Udruženje RVI Prnjavor u novim prostorijama

0
353

Članovi Udruženja ratnih vojnih invalida grada Prnjavor zvanično su danas otvorili nove prostorije Udruženja, koje se nalaze u Boračkoj zgradi. Otvaranju prostorija, prisustvovao je gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš, sa svojim saradnicama.

Udruženje ratnih vojnih invalida grada Prnjavor dobilo je nove prostorije, u kojima će, kako navode imati bolje uslove za rad i u kojima će članovi moći da se okupljaju i rješavaju svoje probleme. Na ovaj način, kaže predsjednik Udruženja RVI iz Prnjavora Dragan Vrhovac riješen je gorući problem ratnih vojnih invalida. U prisustvu brojnih gostiju, nove prostorije osveštali su sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

“Ima prostora dovoljno – dvije prostorije, kancelarija, kao i sala za sastanke i okupljanja u većem obimu. Ovo će nam izizuzetno pomoći i koristiti, jer Udruženje od 2007. godine funkcioniše veoma dobro. Imamo dosta naših aktivnosti, ali bez dobre saradnje sa lokalnim institucijama, nijedno udruženje ne može da funkcioniše onako kako treba”, kaže predsjednik Udruženja RVI Prnjavor Dragan Vrhovac.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš naveo je da grad ostvaruje veoma dobru saradnju sa ovim udruženjem i da će tako biti i u narednom periodu.

“Smatram da ćemo na ovaj način riješiti problem prostora, koje je Udruženje RVI imao dugi niz godina. Grad Prnjavor je uvijek stajao kao podrška ovom Udruženju i kroz sve razne projekte, koje smo zajednički realizovali”, kaže gradonačelnik Tomaš, zahvaljujući što članovi sve što dobiju od strane lokalne zajdnice, usmjere ka svojim korisnicima.

Predsjednik Skupštine grada Prnjavor Željko Simić kaže da je ovo trajno rješenje za članove RVI.

“Skupština grada je donijela odluku i dodijelila ove prostorije na korištenju ratnim vojnim invalidima Prnjavor, čime se pokazuje da i gradonačelnik, uprava i Skupština prema svim Udruženjima ima sluha za njihove zahtjeve”, kaže Simić.

Završetkom rata, u Prnjavoru je bilo 1.500 ratnih vojnih invalida, procjena je da ih je sada ima, otprilike oko 950.

TV K3 / Foto: Aleksandar Atić

PODIJELI