Rođendan Potočanskog POŠK-a

0
1363

Povodom 36 godina postojanja,rukovodstva Šahovskog kluba POŠK organizovalo je u Potočanima  rođendanski šahovski turnir.na kome je nastupalo 16 igrača. Prvo mjesto osvojio  je Mile Dragić, sa 6,5 poena. Slijede Momčilo  Soprenić, Dušan Davidović, Živko Danojević i Dragoš Strugar.

Okupljanje veterana ,ali i mladih šahista,iskorišćeno je i za podsjećanje na 13.maj 1978.godinu, kad a je POŠK zvanično osnovan. Prvi nastup ekipa iz Potočana imala je na  klupskom prvenstvu banjalučke regije, održanom na Bardači kod Srpca.

U POŠK- vjerno čuvaju uspomene na prvu generaciju igrača, koja je počela da stvara bogatu istoriju drevne igre na 64 polja u ovom dijelu prnjavoske opštine.Potočani su vremenom doprinijeli afirmaciji ove mjesne zajednice, kao najšahovskijeg sela na prostoru bivše Jugoslavije.

Najpoznatiji godišnji šahovski skupovi su Svetosavki turnir, krajem januara,koji je ove godine okupio čak 50 igrača i turnir povodom Dan žena, koji je do sada imao više o 30 izdanja.

Već godinama POŠK, kao  predsjednik kluba, predvodi istinski šahovski entuzijasta Miroslav Popadić, koji je okupio veliki  broj saradnika iz ove mjesne zajednice./R.P./

PODIJELI