RODOLJUB KRASIĆ ROJO ODBORNIK PARTIJE DEMOKRATSKOG PROGRESA (PDP) OSUDA ZBOG NEČIŠĆENJA SNIJEGA

0
1013

 

 

U ime više stotina, snijegom zavejanih i okovanih, mještana Bojića, Krasića i Dubravaca, i u svoje lično ime kao odbornik Partije demokratskog progresa (OO PDP Prnjavor), izražavam najoštrije upozorenje i ogorčenje zbog neshvatljive nebrige odgovornih za čišćenje snijega na području ovih zaseoka MZ Kokori.

Ovaj problem mojih komšija i rodbine zatekao me je u vreme izvršenja radne obaveze u inostranstvu. O problemu sam, inače, obaviješten telefonski. Telefonomn sam i pokušao da riješim problem, pozivom Damira Savića. Obratio sam mu se kao načelniku Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije, zaduženog sa ovu oblast, ali i kao čovjeka sa kojim sam već imao, kako sam vjerovao, čvrst dogovor i isto takvo obećanje da pomenuti putni pravci neće biti zapostavljena u održavanju u zimskim uslovima.  Međutim, na moje i isto tako mještana, zaprepašćenje i ogorčenje,  dok je izabrane firma za zimsko održavanje pouteva u velikom luku zaobilazila Bojiće, Krasiće i Dubravce, prema Pavinom potoku, načelnik Savić se čak ni za puna tri dana nije udostojio ni da mi se odazove na telefonski poziv. Na više mojih ličnih poziva,  kao ni na pozive posrednika. Na stranu Savićevo ignorisanje mene kao odbornika, ali smatram nedopustivim njegovo očito ignorisanje muka i nevolja zavejanih i snijegom  od svijeta odsječenih mještana, među kojima je dosta djece, starijih i bolesnih osoba.

Zbog toga su mi se telefonskim pozivima i porukama i obratili ogorčeni mještani.

Napominjem da kao odbornik pripadam skupštinskoj većini SO Prnjavor koja podržava načelnika opštine, sa kojim inače imam dobru saradnju. Žao mi je da zbog ignorisanja ali prije svega zbog nehumanog odnos prema mještanima, reagujem na ovaj način. Zato pozivam načelnika opštine Sinišu Gatarića da hitro reaguje i povuče prave poteze u smislu rješenja problema mještana pomenutih zaselaka,  u MZ Kokori, za koje neko, svakako, mora da snosi i moralnu i profesionalnu odgovornost. Odbornik PDP u SO Prnjavor Rodoljub KRASIĆ ROJO

PODIJELI