Rus dobio odštetu od vračeva koji mu nisu “vratili” ženu

0
261

Sud u ruskom gradu Omsku dodijelio je jednom muškarcu stotine hiljada rubalja na ime odštete nakon što “vračevi” nisu uspjeli da natjeraju odbjeglu suprugu da mu se vrati.

Ruski mediji su, na osnovu uvida u sudske dokumente, objavili inicijale tog čoveka. M.E.A. je bio očajan kada ga je supruga napustila u avgustu 2017. godine.

Ali je vidio televizijsku reklamu koja mu je ulila nadu. U toj reklami je, pored ostalog rečeno: “Vratite suprugu ili voljenu ženu”.

Gledaocima je obećano i skidanje različitih vrsta kletvi.

Ali stvari nisu ispale onako kako je pomenuti gospodin očekivao.

Crna magija

Kako navodi dnevnik Rosiskaja Gazeta, utučeni suprug je pozvao broj koji je vidio u reklami i rečeno mu je da će mu pomoću magije vratiti suprugu.

On je sa agencijom Šesto čulo potpisao ugovor i uplatio oko 3.500 evra na ime “vidovnjačkih i usluga proricanja sudbine, kao i astroloških i duhovnih aktivnosti”.

Supruga mu se, međutim, nije vratila, pa je podnio tužbu protiv agencije.

Sud u Omsku nije mogao da pronađe dokaze da je agencija pružila bilo kakvu od usluga navedenih u ugovoru, zbog čega mora oštećenom da plati 5.600 evra.

Sa toliko novca će vjerovatno uspeti da vrati suprugu, navodi se u šaljivom tekstu na sajtu Rambler Njuz (Rambler News), jednom od najpopularnijih ruskih informativnih portala.

Još stvari u kojima magija ne može da vam pomogne

U Rusiji trenutno cvijeta tržište agencija koje nude usluge u vezi sa “ljubavnim činima”. U tekstu sa pomenutog sajta kao uzrok toga navodi se veliki broj televizijskih emisija sa gostima koji tvrde da imaju nadljudske moći.

Jedna od njih je tvrdila da je peta generacija vračeva iz Skandinavije. I ne samo to. Nudila je da navodnim magičnim moćima političarima pomogne da se domognu mjesta u ruskoj Dumi. Cijena, prava sitnica – milion dolara po mjestu.

Na kraju je optužena za prevaru.

(bbc.com)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here