Ruska ambasada poslala novo pismo Forin ofisu u vezi Skripalja

0
404

Ruska Ambasada u Londonu poslala je još jedno formalno pismo britanskom Forin ofisu u kojem traži informacije o Sergeju i Juliji Skripalj, koji su otrovani u engleskom gradu Solsberiju, saopšteno je iz ruske diplomatske misije.

Iz Ambasade saopšteno je da će Rusija nastaviti da od britanskih vlasti zahtijeva detaljne informacije o indidentu, konzularni pristup ruskim državljanima i početak zajedničke istrage.

“U dokumentu se nadlašava da je London očigledno prekršio međunarodna pravila ignorisanjem prava Rusije da dobije informacije o svojim državljanima, čija lokacija nije poznata”, dodaje se u saopštenju.

Rusija je u posljednjih devet mjeseci poslala desetine pisama vlastima i policiji u Velikoj Britaniji, u kojima zahtijeva da se Moskvi otkrije lokacija Skripaljevih, simptomi navodnog trovanja nervnim agensom “novičok”, kao i dokazi koji su do sada prikupljeni, piše “Sputnjik”.

Bivši ruski špijun i njegova kćerka pronađeni su 4. marta u Solsberiju u besvjesnom stanju, nakon što su, navodno, bili izloženi dejstvu nervnog agensa.

Velika Britanija smatra da je Rusija odgovorna za trovanje, što je Moskva u više navrata odbacila kao neosnovane optužbe.

PODIJELI