Ruski bajkeri iz Bijeljine uputili poruku mira (VIDEO)

0
523

Dvadesetak pripadnika Noćnih vukova iz Rusije sinoć su oko 19 časova dočekali prijatelji iz Srpske na Graničnom prelazu Pavlovića most. Ruski bajkeri “Noćni vukovi”, koji se nalaze na desetodnevnoj turneji, ušli su u Srpsku sinoć su oko 19 časova na Graničnom prelazu Pavlovića Most, nakon što su 40-ak minuta zadržani na srbijanskom graničnom prelazu.

 

Dočekali su ih prijatelji iz Srpske, takođe bajkeri, i u znak dobrodošlice uručili im pravoslavne ikone.

 

“Naše putoavanje je pravoslavno hodačašće, posjećujemo manastire i prijatelje u Srpskoj i Srbiji, i to radimo posljednjih deset godina”, istakao je Јevgenij Strogov predsjednik Motofederacije Rusije i dodao da im je zadatak širenje duhovne veze između naroda.

Dvadesetak pripadnika “Noćnih vukova” nalazi se na desetodnevnoj balkanskoj turneji, a nakon Srbije stigli su u Srpsku.

 

U Bijeljini su posjetili manastir Svete Petke, a potom su se uputili u Brčko. Narednih dana boraviće u Banjaluci i Doboju

 

. U svim pomenutim gradovima posjetiće neku od pravoslavnih svetinja. Strogov se na pitanje kako komentariše ugrožavanje bezbjednosti u BiH od strane “Vukova” , kako su to plasirali neki političari i mediji u BiH, nasmijao.

 

“Smisao našeg hodočašća je širenje duhovne veze među narodima i prijateljima u Srbiji i Republici Srpskoj, povezivanje kultura, jer naši narodi imaju dugu istoriju i davnašnje veze među crkvama i narodima, to je ista kultura i ista vjera i to za nas mnogo znači”, naveo je Strogov.

 

On je poručio da samo ljudi koji stvaraju mir mogu da uđu u carstvo nebesko.

 

Noćni vukovi će posjetiti još nekoliko gradova u Srbiji na turneji u kojoj će preći 2.000 kilometara na četiri točka jer zbog lošeg vremena motocikle ne mogu koristiti. Inače, više medijskih ekipa su u prijepodnevnim časovima očekivali ulazak Noćnih vukova na graničnom prelazu Rača, na kojem su bili prisutni i pripadnici bezbjednosnih službi BiH.

 

 

 

 

RTRS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here