S ljubavlju hrabrim srcima: Na broj 1411 upućeno oko 86 hiljada poziva!

0
676

U Banjaluci je  održano  Donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” za prikupljanje sredstava za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Na humanitarni broj 1411 do 22.15 časova upućeno je 85.950 poziva za Fond solidarnosti, a broj će biti aktivan do ponoći.

Kako je rečeno,  predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Fond će uplatiti 400 hiljada KM, dok je iz Vlade Srbije stiglo 250 hiljada evra pomoći za liječenje oboljelih mališana.

Humanitarni broj 1411 je aktivan do ponoći, a pozivom iz fiksne i mobilne mreže kompanije “M:tel” daruje se jedna KM za liječenje djece u inostranstvu.

Ovo je osmo donatorsko veče koje je održano pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Manifestaciji u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske prisustvovali su predsjednik Republike Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević, te ministri Srpske i brojne poznate ličnosti iz javnog, političkog, privrednog, diplomatskog, kulturnog, sportskog i drugih sfera života Srpske, BiH i regiona.

dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je ponosan što se osmi put organizuje akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”, kojom se pokazuje humanost prema bolesnoj djeci i njihovim porodicama.

“Ovo govori o našem humanom odnosu, o tome da ovaj svijet, bez obzira koliko bio brz, ne može da nas udalji od potrebe da pokažemo svoje ljudsko pravo lice”, rekao je Dodik .

Dodik je naglasio da je najveću zahvalnost dobio od roditelja koji su mi rekli da su ovom akcijom doživjeli saznanje da nisu ostavljeni sami.

Premijer Srbije Ana Brnabić u obražanju u administrativnom centru istakla je  da je potrebno stalno upućivati na potrebu dobročinstva i da treba odavati počast svima koji nastoje da pomognu najnemoćnijima.

“Svakog dana moramo činiti sve da spasimo svaki život koji je ugrožen bolešću”, rekla je Brnabićeva .

Ona je navela da je Vlada Srbije opredijelila 250.000 evra, kao mali doprinos radu novoosnovanog Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu i humanosti koju treba njegovati kao vrijednost ovog društva.

Dok se održavalo donatorko veče u Sportskoj Dvorani Borik održan je Humanitarni koncert.

Na koncertu su nastupali  domaći i regionalni muzički izvođači, među kojima su grupa “One tri”, zatim Vanja Mišić, Tropiko bend, Saša Kovačević, Željko Joksimović, Željko Samardžić, Miroslav Ilić, Dejan Petrović i “Big bend”.

(ATV)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here