“S ljubavlju hrabrim srcima”: Pozovite 1411!

0
225

Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja se organizuje deveti put po redu, ove godine je namijenjena prikupljanju sredstava za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U okviru akcije, u periodu od 6. decembra 2018. do 7. januara 2019, biće aktivan i m:tel humanitarni broj. Pozivom na broj 1411, građani će biti u prilici da doniraju jednu marku za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banjaluka.

Donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” održaće se 23. decembra 2018. godine, sa početkom u 17 časova u Kulturnom centru Banski dvor.

U Republici Srpskoj godišnje oko 150-200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike.

U BiH još uvijek nemamo robotski asistiranu rehabilitaciju, zbog čega su korisnici iz Republike Srpske i BiH prinuđeni da se liječe u Hrvatskoj, Sloveniji ili drugim evropskim zemljama.

Direktan efekat primjene savremene robotike je značajno bolji ishod rehabilitacije i podizanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spina bifide, te povredama glave i kičmene moždine.

Partneri predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović, ove godine biće djeca i mladi umjetnici iz svih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da obezbijede pomoć za svoje drugare koji imaju potrebu za robotski asistiranom rehabilitacijom.

(Agencije)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here