Sa momkom pretukla starca i otela “mercedes”

0
405

Za Brankicom Liješnić (24) iz Kiseljaka Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je zajedno sa momkom Tonijem Bošnjakom pretukla šezdesetosmogodišnjeg starca. Poslije premlaćivanja par je od žrtve oteo mobilni telefon i “mercedes” kojim je pobjegao.

Iz MUP-a USK je saopšteno da osumnjičenu Liješnićevu terete za razbojničku krađu, a naredbu za raspisivanje potjernice izdao je Kantonalni sud u Bihaću.

– Osumnjičena nije dostupna policiji, zbog čega je i traženo raspisivanje potjernice. Pošto je riječ o međunarodnoj potjernici, po njoj mogu da postupaju sve policijske agencije u BiH, ali i inostranstvu. Detalje ne možemo da govorimo – kazao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je ona pobjegla van BiH.

Liješnićevu i Bošnjaka terete da su početkom februara prošle godine u Bosanskom Petrovcu presreli, pretukli i opljačkali starca.

Identitet žrtve nije saopšten zbog njene zaštite. Nakon što su pretukli starca, Liješnićeva i Bošnjak oteli su mu mobilni telefon i “mercedes” kojim su i pobjegli. Opljačkani je obavijestio policiju koja je krenula za razbojnicima, ali su joj oni umakli. Tokom potjere uspjeli su da izbjegnu više policijskih patrola te su pobjegli prema Ključu i Mrkonjić Gradu. Policijska potjera je trajala nekoliko časova, a razbojnike je uspjela da pronađe i uhapsi policija iz Mrkonjić Grada. Dvojac je pronađen na sporednom putu u Previlama.

Prilikom hapšenja policajci su kod njih pronašli pribor za konzumiranje narkotika, te dvije tablete ekstazija. Nakon hapšenja proveli su noć u zatvoru, ali su kasnije pušteni da se brane sa slobode. Međutim, tokom procesa protiv njih Liješnićeva se nije odazivala na pozive policije i suda, zbog čega je i zatraženo raspisivanje potjernice za njom. Liješnićevu i Bošnjaka mnogi su uporedili sa čuvenim kriminalnim parom Boni i Klajdom zbog njihovog pljačkaškog poduhvata.

Bošnjak

Osumnjičeni Toni Bošnjak i ranije je punio stupce crne hronike, a povezivan je s prodajom i uživanjem narkotika.

Njega su 2016. godine pretukli Jasmin A. i Adnan Č. iz Sarajeva kada je došao da kupi drogu od njih. Držali su ga duže vrijeme u jednoj kući u sarajevskoj opštini Stari Grad. Tukli su ga i prijetili nožem tražeći da im da sve pare koje ima. Tom prilikom oteli su mu 800 KM i mobilni telefon. Bošnjak je nekako uspio da krvav istrči na ulicu, nakon čega je alarmirana policija, a on je prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here