Sabor folklora okupio 12 kulturno umjetničkih društava

0
197

U okviru manifestacije “Kotorvaroško kulturno ljeto” održan je Sabor folklora, na kojem je učestvovalo 12 kulturno-umjetničkih društava čiji su članovi u svečanom defileu prošli kroz Kotor Varoš.

Na Saboru folklora sinoć su nastupili Folklorni ansambl “Kotor Varoš”, Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Brio Rudar” iz Maslovara, KUD “Šarenica” iz Prijedora, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ “Prosvjeta” iz Kneževa, KUD “Potkozarje” iz Potkozarja, RKUD “Vaso Pelagić” iz Banjaluke.

Nastupili su i članovi KUD “Petar Kočić” iz Nove Topole, KUD “Radost” iz Teslića, KUD “Đerdan” iz Trna, SPKD “Prosvjeta” iz Prnjavora, KUD “Dušan Stanković” iz Čečave i ansambl “Žubor” iz Kotor Varoša.

Svi učesnici su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju svojih krajeva, a velikim aplauzom nagrađen je nastup svih učesnika.

Direktor kotorvaroškog Centra za kulturu, sport i informisanje Dragan Zeljković i predsjednik Folklornog ansambla “Kotor Varoš” Sanela Popović uručili su zahvalnice i prigodne poklone predstavnicima svih folklornih društava.

Popovićeva je istakla da je prijateljstvo sa kulturno-umjetničkim društvima veoma važno u pogledu očuvanja i njegovanja tradicije.

Organizator ove manifestacije, koja se tradicionalno održava u Kotor Varošu, bio je Centar za kulturu, sport i informisanje.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here