SABOR SEGIĆA – STIGLO 114 SRODNIKA (FOTO)

0
1235

U Domu porodica Segić, u Štrpcima, 28. Sabor prezimenjaka okupio je 114 srodnika, koji još od 1987.godine njeguju ovakav oblik drugovanja, po čemu su jedinstveni na širem prostoru. Prekid je trajao samo tokom ratnih godina.

Domaćin i kum ovogodišnjeg susreta bili su supružnici Ranko i Rosa Rakić,od kojih je Rosa sa djevojačkim prezimenom Segić. Sabor je otvorio najstariji Segić, Đorđo, rođen 1927.godine, a na čelu Udruženja je već godinama Vlado Veljko Segić.

-Vodimo precizno evidenciju, a u proteklih godinu dana, od prethodnog okupljanja rođeno je četvoro Segića, ali smo imali i četiri sahrane, tako da je broj ostao nepromijenjen. Bilo bi nam, naravno, draže, da je natalitet veći. Nastojimo da ovakva druženja prenesemo i da ih čuvaju generacije koje sazrijevaju, rekao je za naš portal Pero Segić.

Prema podacima do kojih je stigla Milena Segić, udata Milijašević, inače profesorica srpskog jezika, Segići potiču od supružnika Dragića i Marije Segić, što potvrđuje i veliko porodično stablo, u grafičkoj formi, koje krasi unutrašnjost Doma porodica Segić.

Sa ovih nekoliko fotografija nastojaćemo da dočaramo dio atmosfere koja je obilježila i 28. susrete ove složne porodice, a donosimo i grupni snimak sa jednog od ranijih okupljanja.

Foto galerija

 

(prnjavorlive.info)

PODIJELI