SAD: Muškarcu porijeklom iz BiH osam godina robije zbog podrške teroristima

0
426

Američki federalni sud osudio je Ramiza Zijada Hodžića (45), zvanog Siki, iz Sent Luis Kauntija, u Misuriju, na 96 mjeseci zatvora zbog urote za pružanje materijalne podrške teroristima.

Prema sudskim dokumentima, Hodžić, koji vodi porijeklo iz BiH, je u razdoblju kovao zavjeru s drugima s ciljem pružanja podrške Abdulahu Rami Pazari i drugima, prenose američki mediji.

Hodžić je Pazari namjeravao pružiti podršku i resurse, znajući da će on i drugi učesnici koristiti tu podršku i resurse u svrhu borbe protiv sirijskih vladinih snaga i drugih.

Hodžić je finansijski podržavao Pazaru i druge, koji su taj novac koristili za kupovinu zaliha poput američkih vojnih uniformi, čizmi, oružja, taktičke opreme, odjeće, pribora za oružje, municije i drugih stvari korisnih borcima u Siriji.

Suoptužena Sedina Unkić Hodžić čeka na izricanje kazne, Nihad Rosić čeka suđenje, Jasminka Ramić, Mediha Medi Salkičević i Armin Harčević osuđeni su na 36, 78, odnosno 60 mjeseci zatvora.

Abdulah Ramo Pazara je poginuo boreći se u Siriji.

 

Jimmy Holland@BluesBrother91

Ramiz Zijad Hodzic has been sentenced to eight years in prison and will be deported for raising money to support terrorists.https://fox2now.com/2019/11/14/st-louis-county-man-gets-8-years-for-raising-money-to-support-terrorists/ 

St. Louis County man gets 8 years for raising money to support terrorists

ST. LOUIS (AP) – A St. Louis County man has been sentenced to eight years in prison and will be deported for raising money to support terrorists. A federal judge sentenced 45-year-old Ramiz Zijad…

fox2now.com

PODIJELI