Sahrana Milene Dravić u petak u Aleji zaslužnih građana

0
243

Velika srpska glumica Milena Dravić biće sahranjena u petak, 19. oktobra, u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića.
Opelo će biti služeno u 15.00 časova, a sahrana će biti obavljena u 15.30 časova. Komemoracija će biti održana u 12.00 časova u “Zvezdara teatru”, prenose mediji.

Milena Dravić preminula je prije dva dana u 79. godini nakon teške bolesti.

Јedna je od najvećih glumica koje su imale Srbija i Јugoslavija.

U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila ulogu su, između ostalih, “Prekobrojna”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Una”, “Rad na određeno vrijeme”, “Nije lako sa muškarcima” i “Zona Zamfirova”.

Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije “Priče iz Nepričave”, a ostvarila je uloge u serijama “Policajca sa Petlovog brda”, “Priče iz radionice”, “Pozorište u kući”.

Sa suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program “Obraz uz obraz”.

Dravićeva je dobitnica Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu, specijalne nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji, najprestižnijih srpskih nagrada Dobričin prsten i “Žanka Stokić” za cjelokupan doprinos jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, nagrade “Јoakim Vujić”, nagrade Pavle Vuisić na Filmskim susretima u Nišu, četiri Zlatna ćurana na Danima komedije u Јagodini i rekordnih deset Zlatnih arena na Filmskom festivalu u Puli.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here