Sahranjena Jadranka Stojaković

0
1137

Jadranka Stojaković, poznata kantautorka danas je u Banjaluci sahranjena sa gitarom dok su grobljem u banjalučkom naselju Vrbanja odzvanjale melodije njenih pjesama.

Jadranku su na vječni put ispratili mnogobrojni prijatelji, rodbina, kolege i poštovaoci.

Od nje se oprostio akademik Milivoje Unković koji je rekao je da su njeni vrtoglavi uspjesi na muzičkoj sceni postavili na nebo još jednu zvijezdu koja ne gubi sjaj, autorku brojnih urbanih šansona.

“Za nju je muzika bila njena najdublja i najosetljivija ispovijest, njena životna filozofija. Svoju ovozemaljsku sudbinu dijelila je sa svojim prethodnicama Edith Piaf, Fridom Kahlo. Iz životne prolaznosti i njegove surovosti podsvjesno je bježala u svijet imaginacije u kome se osećala moćno i sigurno. Kroz imaginaciju je put ka umjetnosti”, rekao je Unković.

Nakon što je povorka stigla do grobnog mjesta od poznate kantautorke, pacijentice i prijateljice, oprostila se i Aleksandra Kovačević – Dominović, doktorka koja je brinula o njenom zdravlju od povratka iz Japana.

“Ti si tu negdje blizu nas, hvala ti što si postojala, što si nam uljepšavala život, što si znala svojom pjesmom da dotakneš najtananije dijelove našeg srca”, kazala je Kovačević – Dominović.

Iako je prethodno najavljeno Jadranka Stojaković nije sahranjena u Aleji zaslužnih građana Banjaluke na groblju u Vrbanji.

Jadranka Stojaković je preminula u 66. godini u Banjaluci nakon duže bolesti u noći sa 3. na 4. maj ove godine. Duže vrijeme je bolovala od amniotrofične lateralne skleroze, a preminula je banjalučkom Specijalnom centru “Ivan Pavao II” Dom za starije osobe.

fena

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here