Saniran most u Ruževcima i asfaltiran put prema Ribnjaku

0
614

U mjesnoj zajednici Gornji Štrpci kod Prnjavora urađena je sanacija mosta, i asfaltirana je raskrsnica pored magistralnog puta kod prjavorskog ribnjaka u Donjim Štrpcima.

Sanacijom mosta na potoku Stubljenjak u Gornjim Štrpcima, koji je bio uništen u poplavama, olakšana je putna komunikacija na potezu od zaseoka Ruževci prema Musama, istakao je načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić. On dodaje da su mještani izvršili pripremu za sanaciju dok je opština obezbijedila građevinski materijal.

Ruzevci most 1

„Radi se o veoma čvrstom infrastrukturnom objektu, gdje su stubovi sa svake strane duboko usječeni u podlogu, napravljena je ograda, posut je prilazni put i praktično od ovoga momenta most može da služi za saobraćaj i komunikaciju u potpunosti“, rekao je Gatarić.

Mještani zaseoka Ruževci i Muse kažu da im ovaj most itekako znači. Ističu da je ranije ovaj most najviše problema pravio poljoprivrednicima koji su išli kombajnima u žetvu jer nisu mogli proći zbog uskog mosta, a proširenjem je sada taj problem riješen, kaže Nenad Jugović iz zaseoka Ruževci.

Ruzevci most

„Dosta nam ovo znači, jer nije mogao ni kombajn i nijedna mašina nisu mogli proći jer je bilo usko, samo su putnička auta mogla, i jako smo zadovoljni, svi mještani ovih zaseoka“, kaže Jugović.

Asfaltiranjem raskrnice pored magistralnog puta kraj prnjavorskog ribnjaka željeli smo da našim redovnim obavezama podržimo i privrednike naše lokalne zajednice s obzirom da se u neposrednoj blizini nalazi motel i restoran Ribnjak kao jedan od turističkih potencijala naše opštine, rekao je Gatarić.

Prnjavor Ribnjak1

„Ovdje smo jedan dio puta koji je u potpunosti bio devastiran na ovom skretanju asfaltirali oko 700 kvadrata, vrijednost je oko 14.000 maraka. Razlog za asfaltiranje je dvojak. Jedan razlog je što je ovo stvarno bilo zapušteno i bilo je jako bitno našim sugrađanima koji žive na ovom dijelu opštine da se to popravi. U narednom periodu planiramo da put „Drvenjak“ spojimo u potpunosti sa „Kovjanićima“, obzirom da smo već spojili dionicu 1300 metara od „Stevića“ prema „Drijenu“ i derventskoj opštini. Drugi razlog za asfaltiranje je i ovaj objekat (motel „Ribnjak“) koji je napravljen i na ovaj način mi podržavamo i našu privredu“, dodao je Gatarić.

Vlasnik motela „Ribnjak“ Radiša Trivičević kaže da je motel doveden u funkciju nakon 10 godina stajanja.

Prnjavor Ribnjak

„Načelnik opštine sa svojim timom imao je sluha, mi smo mu se obratili i nijednog trenutka, s obzirom da je teška situacija, nije rekao da ne može, rekao je pokušaću i daću sve od sebe da se to uradi i stvarno je uradio“, izjavio je Trivičević.

Gatarić je dodao da je ovo dobar primjer kako  se i sa manjom investicijom može napraviti dobra stvar i za selo i za privredu.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here