Šarović: Neke poruke koje se šalju iz RS nisu najbolje

0
1032

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović (SDS) rekao je danas kako se stanje u BiH mora resetovati kako bi se svi fokusirali na ekonomiju i evropski put.

“Trebamo neke stvari ostaviti iza sebe, a fokusirati se na ekonomiju i evropski put. Što prije to shvatimo, to će biti bolje za cijelu zemlju. Čak i ako izgubimo ovu godinu, naredna mora imati taj predznak”, kazao je Šarović.

Što se tiče poziva Tužilaštva BiH on je kazao da su pitanja bila usmjerena ka njegovoj podršci referendumu u Republici Srpskoj, te da je kazao kako nečije razmišljanje ne bi trebalo biti moguće sankcionisati.

Ipak, Šarović je kazao da pojedine poruke iz manjeg bh. entiteta nisu dobre po stanje u Bosni i Hercegovini.

“Neke poruke koje šalju oni koji predstavljaju RS nisu najbolje. Mislim da smo pitanje 9. januara trebali bolje završiti. Mislim da se taj avanturizam ukorijenio u politiku RS – ne trebamo se igrati sa pojedinim stvarima, ukoliko ekonosmki napredujemo unutar BiH, ako možemo omladini dati radna mjesta, onda tako najbolje štitimo Republiku Srpsku”, rekao je Šarović.

Dotakao se i sankcija koje su Sjedinjene Američke Države nametnule Miloradu dudoki rekavši kako one mogu utjecati na cjelokupnu RS te da bi eventualne sankcije zemalja EU dodatno pogoršale situaciju.

klix
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here