Saša Popović i Lepa Brena prodali “Grand” i inkasirali milione?

0
612

Saša Popović i Lepa Brena, zajedno sa Breninim suprugom Slobodanom Živojinovićem, prodali su ostatak od 49 procenata “Grand produkcije” kompaniji “Junajted medija”, koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto.

Kako piše “Kurir”, njih dvoje su tako ukupno zaradili još 15 miliona evra, koliko su inkasirali i prije pet godina.

Cjelokupna transakcija kupoprodaje biće završena do kraja ove godine, što znači da će od 2020. u Agenciji za privredne registre imena osnivača i suvlasnika “Granda” biti izbrisana.

O ovoj temi već duži period se spekulisalo.

Mediji su i ranije pisali o ovoj temi, ali zvanične potvrde nije bilo.

Tek nedavno su u emisiji “Paparaco lov”, pozivajući se na neimenovane izvore, objavili da se Popović i pjevačica povlače iz “Grand produkcije”.

“Saša Popović i Lepa Brena za koji dan neće više imati ni procenat vlasništva nad svojim čedom ‘Grand produkcijom’. Ali Saša će nastaviti da radi postojeće emisije, samo kao kreativni autor, producent ili kako će ga već nazvati, i to za platu. Celokupnu vlasničku strukturu konačno će preuzeti ‘Junajted medija’, dok će sa ovim delom od preostalih 49 odsto osnivači ‘Granda’ na svojim računima prihodovati ukupnu sumu od čak 30 miliona evra. Od toga im je polovina plaćena pre pet godina”, rečeno je u emisiji.

Dakle, prostom računicom zaključuje se da će Popović i Brena i ovaj put dobiti 15 miliona evra za prodaju preostalog dijela “Granda”. Sašin udio u vlasničkoj strukturi bio je 24 odsto, pa će mu stoga pripasti 7.350.000 evra, dok je pjevačica posjedovala 25 procenata i ona će biti bogatija za 7.650.000.

Jovana Lukić, direktorka PR sektora “Junajted medije”, za “Kurir” nije demantovala ovu informaciju, nego je poručila da se obrate direktno “Grandu”. Međutim, ni oni nisu dali precizan odgovor.

“O poslovnoj politici, kao i o poslovnim planovima čelnika ‘Grand produkcije’, ne dajemo izjave za medije”, rekli su pomenutom listu iz pres-službe.

(Kurir)

PODIJELI