Dr Mile Vasić: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM PRIVREDNE KOMORE BUKUREŠTA

0
611

Dana 19.02.2016. Ambasador BiH u Bukureštu dr Mile Vasić susreo se sa predsjednikom Privredne komore Bukurešt prof. dr Sorinom Dimitrium i saradnicima Mirceom Toaderom i Kristinom Serbanesku.

Predsjednik Sorin je predstavi mogućnosti saradnje sa Komorom te planovim koje ova institucija ima za naredni period. Istaknuta je spremnost za povezivanjem i intenziviranjem aktivnosti sa Područnom privrednom komorom Banja Luka i Privrednom komorom Kantona Sarajevo. Privredna komora Bukurešt pozdravlja aktivnosti koje provodi ambasada BiH vezano za animaciju privrednih subjekata u BiH za saradnju sa privrednicima u Rumuniji i predstavljanje potencijala rumunskog tržišta te je spremna staviti na raspolaganje sve svoje resurse i pružiti neophodne informacije. Isto tako, Komora će podržati i sajam privrede BiH u Bukureštu koji se planira za kraj ove ili početak slijedeće godine. Zajednička ocjena je da privredna saradnja dviju država može biti puno bolja i plodotvornija i da ćemo, sa ovakvim konkretnim aktivnostima, u tome sigurno i uspjeti.

Ambasador Vasić je izrazio zadovoljstvo i zahvalio se na podršci g. Sorinu. Ambasada će obavijestiti komore u BiH o namjerama kolega iz Bukurešta i provjeriti spremnost za započinjanje konkretne saradnje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here