Sastanak Tegeltije i entitetskih premijera, moguće zatvaranje granica?

0
240

Za danas je planiran sastanak predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije, federalnog premijera Fadila Novalića i premijera RS Radovana Viškovića.

Jedan od povoda je i zaključak sastanka premijera Novalića s kantonalnim premijerima da se od Savjeta ministara traži hitno pokretanje aktivnosti za nabavku vakcina jer su neki proizvođači kao što je Fajzer jasno rekli da pregovaraju samo s državama.

Međutim, biće govora, između ostalog, i o uvođenju pi-si-ar testa za ulazak u BiH. To je potvrdio i predsjedavajući Savjeta ministara.

Govoreći o današnjem sastanku sa premijerima RS i FBiH Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, Tegeltija je rekao da će glavna tema biti epidemiološka situacija, te moguće zatvaranje granica, odnosno uvođenje pi-si-ar testa za ulazak u BiH.

“Savjet ministara je spreman pripremiti tu odluku, u ovom trenutku taj zahtjev postoji samo iz FBiH. Što se tiče uskršnjih praznika, želimo da pošaljemo poruku da se kafići i restorani zatvore”, rekao je Tegeltija.

/BHRT/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here