Savčić: Moju glavu traže vječiti funkcioneri

0
379

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da ova organizacija ne štiti nikoga ko sredstva namijenjena za poboljšanje položaja boračke populacije troši nenamjenski ili nezakonito, a onima koji traže njegovu smjenu da se strpe dok mu ne istekne mandat.

Savčić je pozvao predstavnike lokalnih zajednica da insistiraju da im boračke organizacije dostave finansijske izvještaje i opravdaju sredstva koja dobijaju.

On je naveo da dio opštinskih i gradskih boračkih organizacija ne provodi izbore tako da u njihovom rukovodstvu ima samoizabranih ljudi i da toj kategoriji pripada većina onih koji traže njegovu “glavu”.

“Poručujem im da se strpe do 2023. godine kada mi ističe mandat”, rekao je Savčić za “Glas Srpske”.

Kada je riječ o postupku koji je protiv njega vodi u Sudu BiH, general Savčić je istakao da, prema ocjeni njegovih advokata, sve ide kako treba.

“Grupa mojih `saradnika`, koja je vidjela da situacija ne ide u pravcu toga da ću biti osuđen, napisala je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH. Namjera im je bila da naruše moj kredibilitet i prikažu da, ako nisam ratni zločinac, da sam onda kriminalac. Neka im to služi na čast, a oni znaju ko su”, rekao je general Savčić.

/SRNA/

PODIJELI