Savčić: Ponašanje Mektića je sramno i ponižavajuće

0
377
Ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu, Dragan Mektić, pocijepao je svoju boračku knjižicu, dok predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Milomir Savčić, poručuje da je to sramno i ponižavajuće za onoga ko je to uradio.

Na Mektićeve prozivke Savčić odgovara da se radi o nenormalnom ponašanju jednog čovjeka.

“On apsolutno ne zna da su taj dan u Nevesinju bili načelnik štaba Nevesinjske brigade i ratni komadanti i da niko nije pravio nikakav problem. Nas borce pokušavaju da uvuku u nekakvu dnevnu politiku i mi se tome odupiremo, jer ne želimo da učestvujemo u tome. Međutim, sada je sve prevršilo mjeru i mi ćemo morati odgovoriti”, rekao je Savčić za Srpskainfo.

Naglašava da se Mektić solidariše samo sa jednim pripadnikom Vojske Republike Srpske, te da će o tom pripadniku govoriti narednih dana, kada se vrati s puta i kada budu održali sjednicu predsjedništva.

Kampanja

“Protiv organizacije boraca vodi se kampanja s ciljem da izvršavamo nečije tuđe interese i da budemo sredstvo u političkim obračunima. To nećemo dozvoliti, ali ćemo se boriti za našu populaciju, da nam položaj bude svakog dana bolji”, rekao je Savčić.

Naglašava da je ponašanje pojedinaca neprimjereno, te da u ovoj državi više ništa nije sveto.

“Ako imaju nešto konkretno, ako imaju pojedinačan primjedbe na nekoga, onda poštujem i neka to urade s argumentima. Međutim, na sraman način se obraćati čitavoj populaciji i pozivati ih na nešto nema smisla”, zaključio je on.

Podsjećamo, nakon skandala koji se desio na proslavi Mitrovdana u Nevesinju, ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić, odlučio je da se solidariše sa borcima nezadovoljnim odlukama tamošnje boračke organizacije i pocijepa boračku knjižicu.

“Boračku cijepam zato što porodice poginulih boraca nemaju nikakva prava, zato što sam poljuljan događajima u Nevesinju, zato što je jedan načelnik iz SNSD prvake srpskog glumišta htio da instrumentalizuje i uskrati im umjetničku slobodu, zato što hoću da se solidarišem sa čovjekom koji je pocijepao boračku knjižicu”, rekao je Mektić i pozvao ostale borce da urade isto, jer se, kako kaže, za ovo nisu borili.

Mektić je naglasio da je on bio borac prve kategorije iz Prnjavora, te dodao da neće da bude član organizacije u kojoj predsjednici samo obilaze parastose, na kojima jedu i piju.

PODIJELI