Savjet ministara: Odblokirana sredstva za infrastrukturne projekte

0
367

Savjet ministara Bosne i Hercegovine donio je danas, na prvoj sjednici novog saziva, Odluku o privremenom finansiranju kao i niz odluka koje bi trebalo da odblokiraju novac za infrastrukturne projekte.

Savjet ministara je donio Odluka o odobrenju sredstava u iznosu od 14,5 miliona KM za most Bratoljub koji će se graditi između BiH i Srbije kod Bratunca. Ova odluka je donesena kako bi se zaključio ugovor o gradnji na osnovu već okončanih prethodnih tendera.

Takođe je donesena i Odluka o zaključivanju ugovora vrijednog 140 miliona evra sa Evropskom investicionom bankom za gradnju dijela autoputa na Koridoru 5C, odnosno između Nemile do Poprikuše, te od Tarčina do Ivana. Kako je rekao predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ova odluka se sada šalje Predsjedništvu, a potom će je potpisati ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Takođe je donesena i odluka da sjednice Savjeta ministara budu otvorene za javnost, ali je rečeno da trenutno za to ne postoje tehničke mogućnosti. Stoga je Sekretarijatu Savjeta ministara naloženo da u narednih 60 dana pripremi sve kako bi se ovo omogućilo.

/Glas Srpske/

PODIJELI