Saznajte ko vam se “nakačio” na Wi Fi

0
401

Jednostavna aplikacija  će vam „na srpskom“ otkriti ko se to „ušunjao“ na vašu Wi-Fi vezu.

Bez obzira na to što ste svoj Wi-Fi ruter i vezu zaštitili lozinkama i ko zna čime, neko se, izgleda nakačio na vašu internet vezu i „srče li, srče“ vaš internet. Određenim postupcima moguće je vidjeti i bez aplikacije ko su uređaji, koji su nakačeni na vašu mrežu, ali samo putem Mac adresa. Kad vidite prikačene uređaje putem njihovih Mac adresa potrebne su vam i Mac adrese vaših uređaja, koje potom morate da uporedite sa adresama prikačenih uređaja i tek onda ste u prilici da „provalite“ koji je od prikačenih uređaja uljez.

Isključujte Wi-Fi noću. Postoji, naravno i praktičnije rješenje – Who’s on my WiFi aplikacija!

Preuzmite aplikaciju za Android besplatno i pokrenite je. Prvi korak je skeniranje lokalne mreže, o kojoj ćete dobiti informacije i listu prikačenih spravica. Svaka će biti predstavljena ikonicom (telefon, tablet, PC, neka druga), ime uređaja, IP adresa, gateway koji sprava koristi, dvije DNS adrese i drugi podaci o uređaju i mreži.

Na osnovu ovih podataka gotovo odmah ćete znati o kojem uređaju se radi i da li je vaš ili nije. Nakon toga isključite taj uređaj sa mreže i promjenite lozinke, naravno.

Problem s radom aplikacije može da nastane zbog nepotpunog ispisa imena uređaja, umjesto kojeg može da stoji samo ime proizvođača Wi-Fi modula ili ime proizvođača uređaja, što je u velikom broju slučajeva dovoljno da otkrijete uljeza.

(mondo.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here