Sberbanka Banjaluka upozorila klijente i korisnike: Oprez zbog krađe ličnih podataka

0
571
Banjaluka – Sberbanka Banjaluka savjetuje klijentima i korisnicima da budu na oprezu jer se u posljednje vrijeme na nivou regije često pojavljuju lažne poruke sa ciljem krađe ličnih podataka.

U Sberbanci pojašanjavaju da se lažne poruke pojavljuju u različitim formama od elektronske pošte, SMS poruke, objave na društvenim mrežama i slično.

– Putem tih lažnih poruka građanima se obećavaju pogodnosti ili navodne pobjede u nagradnim igrama, a sve sa ciljem da primalac postupi nesmotreno i dostavi svoje lične podatke. Dostavljanjem ličnih podataka klijenti se izlažu krađi identiteta i zloupotrebi od strane kriminalnih lica i grupa – navodi se u saopštenju Sberbanke Banjaluka.

Dodaju da je zaštita i bezbjednost podataka klijenata i korisnika jedno od glavnih načela misije i vizije Sberbanke, te da su konstantnim naporima, bezbjednost i zaštitu podigli na nivo strateške funkcije.

– Sberbanka od svojih klijenata i korisnika nikada nije i neće tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima, niti bilo kakve lične podatke putem elektronske pošte, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima – istakli su iz Sberbanke Banjaluka.

Pozvali su klijente i korisnike da ne otkrivaju svoje lične podatke, te da ih u slučaju prijema poruke sumnjivog sadržaja, od pošiljaoca koji se predstavlja kao Sberbanka obavijeste na i mejlinfo@sberbankabl.ba ili na besplatan broj telefona 0800 59 999.

PODIJELI