SDS objelodanio ime kandidata za NAČELNIKA PRNJAVORA: Tomašu na megdan izlazi Aleksić

0
432

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Konačno je u prnjavorskom SDS, kojeg je nedavno preuzelo nekoliko mladih, obrazovanih i ambicioznih kadrova, objelodanjeno da će njihov kandidat za načelnika opštine biti mašinski inženjer Milan Aleksić (28), predsjednik Izvršnog odbora ove stranke.

Mada to još nije ozvaničeno, u Srpskoj demokratskoj stranci Prnjavor portalu Srpskainfo je rečeno da će odluku o Aleksićevoj kandidaturi donijeti tokom ovog mjeseca i da u personalnom smislu tu više nema nikakvih dilema.

Aleksić, koji zajedno s predsjednikom Opštinskog odbora SDS Milanom Petrovićem pripada ešalonu mladih i veoma ambicioznih političara, potvrdio nam je svoju kandidaturu za najvišu lokalnu funkciju.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

Milan Aleskić

– Ovaj put mi u SDS idemo na izbore samostalnom odborničkom listom i svojim kandidatom za načelnika. U pregovorima smo s više političkih partija da nas u tome podrže. Vjerujem da ćemo dobiti povjerenje bitnih političkih faktora u Prnjavoru, čak i onih koji sada čine dio vladajuće strukture – smatra naš sagovornik iznoseći više argumenata u korist navedene tvrdnje.

Mada to još nije zvanično potvrđeno, sve ukazuje da će Darko Tomaš ponovo biti kandidat SNSD za načelnika Prnjavora.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

Darko Tomaš

– Srpska demokratska starnka u Prnjavoru ima tradiciju političkog djelovanja, bogato isksutvo, široku podršku koja je dobila novu vrijednost angažovanjem na čelnim funkcijama mladih i sposobnih članova, odanih temljnim vrijednostima, svojoj opštini i Republici Srpskoj – kazao nam je Aleksić pojašnjavaju promjene na kojima temelji izborni optimizam.

– Započeli smo podmlađivanje, reorganizaciju, promjenu načina rada u SDS, ali to nije nije dovelo do osipanja članstva niti kadrovskih podjela. Promjene nisu kozmetičke nego suštinske. To će odraziti i naša odbornička lista, većinski iz reda mladih. Nije to promjena političkog pravca nego korak više uslovljen energijom koju mladost posjeduje, idejama i odlučnosti mene i moje generacije da se prilagodi novim političkim, ekonomskim, društvenim okolnostima – navodi Milan Aleksić za Srpskainfo.

U njegovom fokusu je privredna aktivnost, te dugoročno stimulisanje mladih da žive, rade i grade svoju budućnost u Prnjavoru.

– Mnogo mladih odlazi odavde zbog nezdravog političkog ambijenta, zbog zamora uzrokovanog stalnim sukobljavanjima, nepotrebnog gubljenja vremena i energije na nevažna pitanja koja se kod nas predugo ponavljaju i ne donose napredak. Privreda je od temeljne važnosti a sadašnje iskustvo, u okolnostima svjetske epidemije, takođe je odredila pravce kojima se moramo kretati. To je razvoj domaće industrije – smatra Aleksić koji je, kako kaže, opredijeljen da u tolerantnoj političkoj i privrednoj atmosferi ponudi nova rješenja i perspektive.

On kaže da je prioritet njegovog programa zapošljavanje, zakonitost, uvažavanje potreba svih građana i mjesnih zajednica, veći procenat budžetske potrošnje za razvoj, a ne za plate administracije.

Podsjećamo, Nemanja Vasić, potpredsjednik Srpske demokratske stranke, ranije je najavio da će SDS u Prnjavoru na izbore izaći sa novim i mladim osobama.

– Situacija u Prnjavoru je kao devedesete, kada sam sa 32 godine izabran za predsjednika Skupštine opštine, a moji saradnici još mlađi. I uspjeli smo. Sada je takođe teška situacija i treba dati šansu mladima, ovima koji su odlučili da ostanu, da iskoriste šansu, da osmisle koncept bolje budućnosti – objasnio je Vasić.

Uvjeren sam, istakao je on, da će mladi donijeti pobjedu SDS tokom lokalnih izbora ove godine.

– To su Milan Aleksić, kandidat SDS za načelnika opštine, i Milan Petrović, predsednik Opštinskog odbora, prvi na odborničkoj listi – rekao je Nemanja Vasić, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke Republike Srpske.

Dvojac bez konkurencije

Za sada je gotovo izvesno da će glavni takmaci za načelnika Prnjavora na izborima biti Darko Tomaš (SNSD), koji privodi kraju drugi načelnički mandat, i Milan Aleksić (SDS), mašinski inženjer zaposlen u privatnoj firmi u Čelincu, gdje svakodnevno putuje na posao, bez funkcionerskog iskustva, ali sa dužim stranačkim stažom.

Ostale stranke za sada ne ističu svoje kandidate za načelnika. Oni će se, vjerovatno, opredijeliti za podršku Tomašu ili Aleksiću, ukoliko njihove partije i konačno potvrde ove kandidature.

Milan Pilipović – srpskainfo.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here