SDS: Otkud lica sa policijskim dosjeima u Vladi RS i NSRS

0
1183

Srpska demokratska stranka izdala je saopštenje povodom boravka pripadnika Udruženja “Srbska čast” u zgradi Vlade Republike Srpske, te od Milorada Dodika i Dragana Lukača straže objašnjenje – kako se to moglo desiti.

“Srpska demokratska stranka poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odgovore kako je moguće da lica sa policijskim dosijeima, koja se u medijima dovode u vezu sa teškim krivičnim djelima, godinama budu pozivana na prijem u Vladi Republike Srpske povodom 9.januara i da se nađu u blizini štićenih ličnosti, a posebno kako je moguće da ove godine učestvuju u svečanoj paradi!? Sve ovo potvrđuju brojne fotografije paravojnika među kojima su i one sa predsjednikom Republike, iz zgrade Vlade RS i sa parade, što jasno govori o njihovoj sprezi i bliskosti sa režimom u Republici Srpskoj”, navodi se u dopisu medijima.

Takođe, skandaloznim ocjenjuju da se ovoj paravojnoj grupaciji, čiji pojedini pripadnici imaju debele policijske dosijee, dozvoli ulazak u Narodnu skupštinu i korištenje njenih prostorija.

“Očekujemo od predsjednika NS RS Nedeljka Čubrilovića da informiše javnost ko im je to omogućio”, navodi se.

“Jasno je da je dugogodišnja hajka režima protiv opozicije, kampanja linča, dobila novu fazu – fizički obračun sa opozicijom i izazivanje incidenata uz pomoć paraformacija i ljudi iz kriminalnog miljea. Javnost takođe treba da zna da ovo nije prvi put, te da su paravojne formacije okupljane i u jesen 2014. godine, sa zadatkom da naprave incidente i fizičkom silom spriječe primopredaju vlasti ukoliko SNSD izgubi izbore, o čemu govore i međunarodni izvještaji”, navodi SDS u saopštenju medijima.

Srpska demokratska stranka upozorava režim da “ovim očajničkim potezima nanosi veliku štetu međunarodnom ugledu Republici Srpskoj, etablirajući je kao poslednje nedemokratsko društvo u srcu Evrope, dovodeći je u potpunu izolaciju, siromaštvo i depopulaciju.”

(Srna)

PODIJELI