SDS Prnjavor iznio zamjerke na Budžet grada za narednu godinu: Budžet je potrošački i predizborni

0
226

Nakon što je prnjavorska Skupština usvojila Prijedlog Budžeta za 2024. godinu u iznosu od 33.700.000 KM kao i Plan kapitalnih ulaganja koja iznose preko šest miliona maraka, oglasili su se iz gradskog odbora Srpske demokratske stranke. Smatraju da je budžet za narednu godinu potrošački i predizborni i zamjeraju što su gotovo svi amandmani SDS-a odbijeni.

U narednom periodu, u Prnjavoru će biti mnogo asfaltiranja.

Biće to nekvalitetni, uski i tanki asfalti, smatra prvi čovjek prnjavorskog SDS-a Milan Petrović.

U SDS-u su nezadovoljni usvojenim Budžetom za narednu godinu; smatraju da je potrošački i predizborni budžet, koji će gradonačelnik koristiti za samopromociju u narednom periodu. Građanima Prnjavora Petrović poručuje:

„Vi ste ti koji punite budžete, kako gradske, tako i republičke. Vi ste ti koji sa svojim zahtjevima treba da idete ka gradonačelniku i gradu Prnjavoru, da bi se određene stvari vratile kroz investicije“, kaže Petrović.

Prevelik broj zaposlenih radnika pri gradskoj upravi je nešto što guši privredu.

U isto vrijeme, plate radnika u gradskoj administraciji su ispod svih prosjeka, kažu u SDS-u. Zamjerke i na račun kapitalnih ulaganja iz kreditnog zaduženja.

„Najveća zamjerka je što se izdvajaju sredstva od preko 11 miliona KM za rashode primanja budžetskih korisnika, u stvari radnika Gradske uprave. Znamo činjenicu da među najmanjim primanjima na teritoriji čitave Republike Srpske imaju radnici Gradske uprave Prnjavor. Još su zamjerke Kluba odbornika SDS-a to da su se odjednom stvorila sredstva za kapitalna ulaganja, naravno iz kreditnog zaduženja, gdje će u sljedećoj godini preko 6 miliona KM biti izdvojeno za kapitalne investicije“, kaže Vukašin Backović, odbornik SDS-a u Skupštini grada Prnjavor.

Milan Petrović kaže da u Gradskoj administraciji ne sjede neradnici. „Gore je veliki broj radnika koji časno i čestito rade svoj posao, međutim, veliki broj je stranačkih poslušnika koji se dovode iz kampanje u kampanju i koji služe samo za prikupljanje glasova“, kategoričan je Petrović.

Iz Kluba odnornika SDS-a pozvali su gradonačelnika da obiđe prnjavorska sela.

„Forsiraju se investicije u grad, a u selima je stvarno katastofalno stanje. Ima stvari koje se tiču grada, kao na primjer, ulica Živojina Preradovića, ali suština je što su sela zanemarena, a to me boli kao čovjeka“, poručio je Boris Đurić, odbornik SDS-a u Skupštini grada Prnjavor.

„Zbog čega se urušavaju mjesne zajednice? Zašto ne sačuvamo ljude koji žive na selu, a nemaju alternativu“, pita Đurić.

Odbornici Srpske demokratske stranke podsjećaju da su predložili preko deset amandmana po raznim osnovama, kako na Prijedlog Budžeta, tako i na Plan kapitalnih ulaganja. Od strane gradonačelnika i skupštinske većine djelimično je prihvaćen samo jedan.

(TV K3)

PODIJELI