SDS PRNJAVOR – PETROVIĆ: Mi smo izgubili većinu, a oni obraz

0
394

Srpska demokratska stranka više ne čini skupštinsku većinu u opštini Prnjavor, jer su njihovi dojučerašnji koalicioni partneri iz DNS-a napravili novu većinu sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata, tako da će SDS nastaviti opoziciono djelovanje, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik SDS-a Prnjavor Milan Petrović.

On tvrdi da je SDS izvukao pouke iz ovoga, naglasivši da se treba osloniti na vlastite snage, jer dugoročni dogovori u politici nisu sigurni. „Znali smo da naši koalicioni partneri iz DNS-a nemaju političko iskustvo, međutim ispostavilo se da nakon osam mjeseci saradnje pored toga što nemaju političkog iskustva, nažalost nemaju ni ono što je možda i najvažnije, nemaju ni obraz!“, rekao je Petrović.

On je reagovao i na izjavu načelnika Darka Tomaša da su građani opštine Prnjavor bili taoci skupštinske većine predvođene SDS-om, zapitavši načelnika da navede barem jednu stavku koja nije urađena zbog skupštinske većine. „Zbog javnosti želim reći da je načelnik imao usvojen i budžet i kapitalna ulaganja i da ništa nije planirano da se od infrastrukturnih objekata uradi u prošloj godini i sada oni žele da prebace krivicu na staru skupštinu većinu i krivca traže u SDS-u.“, kaže Petrović i dodaje da je SNSD poznat po tome što se ulaže samo u izbornim godinama, a da u godinama u kojima nema izbora zaboravi na svoje građane.

Vukašin Backović odbornik SDS-a u Skupštini opštine Prnjavor govorio je o amandmanima te stranke na budžet za ovu godinu, kojim su pored ostalih htjeli da pomognu i penzionerima. „Imali smo amandman kojim smo htjeli da pomognemo Udruženju penzionera sa 100 hiljada maraka, od čega su oni trebalo da isplate pomoć svim članovima koji primaju penzije do 600 maraka, međutim taj amandman nažalost nije usvojen“, rekao je Backović. On je napomenuo da su odbornici SDS-a predlagali i amandman kojim bi se obezbjedila sredstva za sanaciju brojnih udarnih rupa na lokalnim putnim pravcima, čime bi se oslakšala komunikacija, ali i povećala bezbjednost na našim putevima.

SDS-ovi odbornici predložili su i amandman koji je vezan za poljoprivredu, kojim bi se pomoglo u saniranju teške situacije izazvane divljanjem cijena repromaterijala, posebno đubriva, rekao je odbornik Brane Petrušić. „Zbog prošlogodišnje suše, nevremena koje je zahvatilo opštinu Prnjavor, ali i cijena đubriva koje je poskupilo čak i do 300 odsto, mi smo predložili amandman kojim bi poljoprivredu u našoj opštini pomogli sa 300 hiljada maraka“, rekao je Petrušić.

Đorđe Preradović, takođe odbornik SDS-a koji se obratio na konferenciji za novinare, reagovao je na DNS-ove stavove da odbornici dojučerašnje većine nisu imali znanje, niti su imali odgovornosti, te da su pravili greške u radu. „Ne sporim, možda su neke greške i pravljene, ali činjenica je da te greške nisu smetale DNS-u kada su se njihovi kadrovi imenovali na direktoriske pozicije i u upravne odbore, jer su tada gledali smo svoje lične interese“, rekao je Preradović.

prnjavorlive.info

PODIJELI