SDS Prnjavor: Posljednja sjednica SO politička promocija pojedinaca

0
370

Klub odbornika Srpske demokratske stranke Prnjavor osvrnuo se juče na konferenciji za novinare na proteklu sjednicu SO održanu prije tri dana. Smatraju da je sjednica služila samo za političku promociju pojedinaca, a tačku koja se odnosila na zgradu ove stranke jeftinim predizbornim trikom i skretanjem pažnje sa stavarnih problema u KP “Park”.

Prnjavorski Klub odbornika SDS tvrdi da je tačkom o oglašavanju ništavnim rješenja SO iz 1996. godine, kojim je sa opstine SDS-u prenijeto pravo raspolaganja nad zgradom u kojoj se trenutno nalaze prostorije te stranke, a koju je podržalo tek 11 odbornika, pokušano da se SDS optuži i stavi na stub srama.

– 2008. i 2010. godine ta procedura je završena. Svi koji imaju želju i potrebu mogu da dođu ovdje I da se uvjere u dokumentaciju i ispravnost onoga što se ovdje nalazi. Ovdje je bila namjera da se SDS proglasi lopovima, a da mi onda dokazujemo da to nismo – kaže Slaviša Jenjić, predsjendik Kluba odbornika SDS u SO Prnjavor.

U SDS smatraju da se upravo tom tačkom pokušala skrenuti pažnja sa pravog problema, stanja u KP “Park”. Zaključke donesene za ovu tačku smatraju smješnim, ostajući pri stavu da je neophodno održati posebnu sjednicu.

– Mi mislimo da se KP “Park” namjerno uništava, acilj je da ono bude potpuno ugašeno i da određeni privatnici preuzmu komunalne poslove, jer se već na drugim mjestima vidi da je to jako profitabilan posao. Načelnik je rekao na Skupštini da je najbolje rješenje da preduzeće ide u stečaj i da se osnuje novo, ali bez ikakvih dodatnih informacija da bi odbornici znali o čemu se to radi – kaže Borko Lukanović, odbornik SDS u SO Prnjavor.

U SDS naglašavaju da im smeta u Aneks ugovora za projekat Povelič.

– Oni su ovim donijeli odluku se priključi na vodovod jedan dio MZ Miškovci, ali sporno je da se opština Prnjavor zadužila, vraćaće kredit, a nismo obezbijedili vodu ni gradu ni našim mjesnim zajednicama, a vodimo je u opštinu Derventa – kaže Goran Prodanović, odbornik SDS u SO Prnjavor.

U SDS objašnjavaju i zašto su napustii 19. redovno zajedanje poslije 19 časova.Zasmetao im je, kako smatraju, nastavak rada SO mimo propisa.

– Poslovnikom o radu SO je predviđeno da rad traje od devet ujutru do 19 časova naveče, što je i ovaj put prekršeno. Oko 19,10 predsjednik SO je tek dao na glasanje mogućnost da se nastavi sa radom poslije predviđenog roka. Kad je to izglasano mi smo napustili rad i četiri tačke su završene poslije 19,00 mimo Poslovnika – kaže Velibor Trivičević, odbornik SDS u SO Prnjavor.

U SDS dodaju da je trenutno na sceni na borba između potpuno različita politička koncepta, prigovarajući vlastima na odlasku mladih i lošoj socijalnoj politici prema najosjetljivijim kategorijama. Tvrde da će ponuditi bolje.

– Okidač svega mora biti ispitivanje i oduzimanje neegalno stečene imovine. Bez izuzetka – kaže Milan Petrović, odbornik SDS u SO Prnjavor

Svi moraju izaći pred pravdu – poručuju u Klubu odbornika SDS Prnjavor.

(TV K3)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here