SDS sa Miličevićem analizirao izbore: SDS ĆE U PRNJAVORU BITI KONSTRUKTIVNA OPOZICIJA

0
556

Predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke, dr Milan Milićević, danas je sa predstavnicima Opštinskog odbora SDS-a Prnjavor, održao radni sastanak na kojem su sumirani rezultati izbora, ali i definisani planovi rada, uz zaključak da će ova stranka u Prnjavoru djelovati kao opozicija.

Predsjednik prnjavorskog SDS-a, Milan Petrović rekao je da će SDS u Prnjavoru biti konstruktivna opozicija i da nema uslova da se napravi ozbiljna skupštinska većina predvođena SDS-eom. “ Što se tiče SDS-a, svi smo jedinstveni, nema nekog iskakanja, razgovali smo sa svim partijama, naš je stav da ćemo sve što je dobro za Prnjavor podržati, ali isto tako ne dolazi u obzir nikakva saradnja sa SNSD-eom”, izričit je Petrović. On je dodao da SDS ne želi da bude neozbiljna politička partija, da ne postoji broj odbornika koji bi garantovao ozbiljnu skupštinsku većinu, zbog čega će SDS u narednom periodu biti opoziciona partija u Prnjavoru.

“Mi smo u SDS-u uradili neke analize izbornih rezultata, vidjeli smo gdje smo griješili i sigurno ćemo u narednom period te greške da ispravimo”, kaže Petrović. On smatra da SDS ne smije da se zadovolji nekim procentima glasova ili odborničkim mandatima i da zato nije zadovoljan rezultatom u Prnjavoru, jer samo je pobjeda ono što SDS u Prnjavoru želi i sa čim bi bio zadovoljan.

Milan Aleksić koji je bio kandidat za načelnika na minulim izborima, kaže da su od Milana Miličevića dobili korisne savjete za funkcionisanje Kluba odbornika u Prnjavoru. “U Republici Srpskoj se stvara ambijent za promjene, te promjene koje treba da dođu 2022.godine, mogu da se dese samo uz jaku Srpsku demokratsku stranku”, rekao je Aleksić.

Nakon sastanka koji je dr Milan Miličević predsjednik Glavnog odbora SDS-a imao sa Klubom odbornika SDS-a u Prnjavoru, rečeno je da je zajednički zaključak da je budučnost te stranke u mladim ljudima, sa mladim rukovodstvom, te da SDS u Prnjavoru ima odličan rezultat kada je u pitanju stranka. “ Sasvim samokritično ljudi u prnjavorskom SDS-u su sami zaključili i ja to prihvatam, da konačni cilj nije postignut, jer je cilj bio osvajanje pozicije načelnika opštine.Takođe pozdravljam i njihovu odluku da budu konstrutivna opozicija u Prnjavoru, to znači biti takva opozicija koja će podržati sve razvojne projekte koji su značajni za stanovnike opštine i to je jedini pravi način djelovanja u lokalnom parlamentu”, rekao je Miličević.

Prnjavorlive.info

PODIJELI