SDS traži integralni tekst “Programa reformi BiH”

0
323

Klub poslanika Srpske demokratske stranke uputio je danas Predsjedniku Narodne skupštine RS zahtjev da im se dostavi “Programa reformi BiH” u integralnom tekstu, saopštno je danas iz ove stranke.

Takođe, kako navode, pozivajući se na Zakon o slobodi pristupa informacijama BiH, SDS je danas zatražio od Predsjedništva BiH da  se dostavi dokument “Program reformi BiH” koji je poslat u Brisel.

“Tokom skupštinske rasprave više narodnih poslanika su konstatovali, a srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je i potvrdio, da je dostavljeni materijal u Narodnu skupštinu Repubike Srpske nepotpun i da pored 5 poglavlja, sastavni dio ‘Programa reformi BiH’ čini i njegov Tabelarni dio”, navedeno je u saopštenju.

Kako dodaju, “s obzirom da je ovo pitanje od životne važnosti za građane Republike Srpske smatramo da je javnosti potrebno obznaniti integralni tekst dokumenta koji je dostavljen u Brisel u sjedište NATO, kako bi se ustanovilo da li je Narodnoj skupštini podvaljen falsifikat”.

“Ukoliko se utvrdi da je u parlament Srpske upućen nepotpun dokument, koji nije autentičan i vjerodostojan onome koji je upućen u Brisel, tražićemo da se utvrde odgovorni i da snose sankcije prema krivičnim zakonima Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju SDS-u.

PODIJELI